Pelien monet merkitykset: ristivetoja ja rajankäyntejä

Friman, Usva, Arjoranta, Jonne, Kinnunen, Jari, Heljakka, Katariina & Stenros, Jaakko (2022) Pelit kulttuurina. Vastapaino. 361 sivua.

Avainsanat: pelit, pelaaminen, pelikulttuuri, peliteollisuus, leikki, tietokirjallisuus

Abstrakti

Alan kotimainen perusteos on syntynyt kirjoittajien pitkän yhteistyön pohjalta. Se avaa laajasti pelien kulttuurisia merkityksiä ja merkitysten muutoksia Suomessa ja kansainvälisesti. Kirjassa käsitellään tieteellisesti pelejä ja pelaamista sekä pelien lähisukulaista, eli leikkiä ja leikillisyyttä. Kriittisellä ja tutkimuksellisella orientaatiolla mutta samalla harvinaisen selkeästi kirjoitettu kirja auttaa hahmottamaan ja ymmärtämään peleihin ja pelaamiseen liittyviä huolia sekä toiveita ja mahdollisuuksiakin. Se kannustaa lukijaa pohtimaan ja rakentamaan omaa suhdettaan peleihin ja rakentaa näin pelisivistystä.

Kirjoittajan esittely

Anu Järvensivu, Työterveyslaitos

FT, dosentti, tutkimuspäällikkö (työkyky- ja työurajohtaminen)

 

 

Osasto
Kirja-arviot
Julkaistu
syys 29, 2022
Viittaaminen
Järvensivu, A. (2022). Pelien monet merkitykset: ristivetoja ja rajankäyntejä: Friman, Usva, Arjoranta, Jonne, Kinnunen, Jari, Heljakka, Katariina & Stenros, Jaakko (2022) Pelit kulttuurina. Vastapaino. 361 sivua. Aikuiskasvatus, 42(3), 248–249. https://doi.org/10.33336/aik.122035