Matkailu avartaa – myös ruokapöydässä

Kylli, Ritva. Ruokaa reissussa. Suomen matkaruokahistoria kuivalihasta laivabuffettiin. Gaudeamus. 2024. 508 sivua.

Avainsanat: ruokakulttuuri [http://www.yso.fi/onto/yso/p5529], kirja-arvostelut [http://www.yso.fi/onto/yso/p3537], kulttuuri [http://www.yso.fi/onto/yso/p372], matkailu [http://www.yso.fi/onto/yso/p3917]

Abstrakti

Ruokaa reissussa on sujuvasti kirjoitettu, kauniisti kuvitettu ja huolellisesti taustoitettu reilu 500-sivuinen tietopaketti suomalaisten – ja siinä sivussa vähän muidenkin kansojen – elämästä ruoan ja ruokailutottumusten kautta tarkasteltuna. Kirjassa selvitellään suomalaista ruokasuhdetta reissun päällä, aina jalkapatikasta ja tuohikonteista ruotsinlaivojen buffeteihin, huoltoasemia, öisiä nakkikioskeja tai junien ravintolavaunuja ja lentokoneiden tarjoiluja unohtamatta. Ruokahistorian ohella lukija saa tuhteja annoksia tietoa liikkumisen historiasta: muun muassa rautateiden tulosta Suomeen, autoilun yleistymisestä ja etelänmatkojen suosiosta.

Kirjoittajan esittely

Mari Pakkala-Weckström, Helsingin yliopisto

FT, dosentti, englannin kääntämisen yliopistonlehtori, humanistinen tiedekunta

Osasto
Kirja-arvio
Julkaistu
Jun 13, 2025
Viittaaminen
Pakkala-Weckström, M. (2025). Matkailu avartaa – myös ruokapöydässä: Kylli, Ritva. Ruokaa reissussa. Suomen matkaruokahistoria kuivalihasta laivabuffettiin. Gaudeamus. 2024. 508 sivua . Aikuiskasvatus, 45(2), 134–135. https://doi.org/10.33336/aik.161934