Koskenlaskua työyhteisössä

  • Tuulikki Venninen
Avainsanat: työviihtyvyys, työhyvinvointi [http://www.yso.fi/onto/yso/p1835], päiväkodit [http://www.yso.fi/onto/yso/p282], työyhteisöt [http://www.yso.fi/onto/yso/p8543], vuorovaikutus [http://www.yso.fi/onto/yso/p10591], palaute [http://www.yso.fi/onto/yso/p1236], toimintatutkimus

Abstrakti

Seison joen rantatörmällä ja tarkkailen sen näennäisen tyyntä pintaa. Kohta olen työntävä kanoottini sen matkaan. Pitkään toiminut työyhteisö on kuin joki, joka on muovannut uomansa ainutlaatuiseksi. Sen kulttuuri on syntynyt aikojen saatossa eikä sitä käy hetkessä muuttaminen, ei edes sen omien jäsentensä taholta. Pinnan alla väreilee pyörteitä, jotka on kohdattava kunnioittaen niiden olemassaoloa, muuten matkaajan kanootti voi karahtaa kiville. – Artikkelissa kuvataan päiväkotityöyhteisössä toteutettua toimintatutkimusta.
”Yhteisen suunnan etsiminen, hyvään nykyhetkeen pyrkiminen ja jännitteiden hallinta ovat jatkuvia prosesseja, jotka painottuvat työyhteisön eri tilanteissa eri tavoin”, kirjoittaa Tuulikki Venninen.
Viittaaminen
Venninen, T. (2009). Koskenlaskua työyhteisössä. Aikuiskasvatus, 29(1), 14–23. https://doi.org/10.33336/aik.94166