Etäopetusta mantereen kattavassa verkostossa

  • Irene Hein Helsingin yliopisto
  • Juha Nieminen
Avainsanat: etäopetus [http://www.yso.fi/onto/yso/p542]

Abstrakti

Euroopan komission julkaiseman ”Valkoisen paperin” (1994) mukaan on olemassa kolme koulutukseen liittyvää ominaispiirrettä, jotka voidaan nähdä ongelmina koko Euroopan tasolla:
Näihin puitteisiin Euroopan Unioni voisi ja sen pitäisi komission mielestä vastata kehittämällä euroopanlaajuista, erityistä ”eurooppalaista” koulutusta. Tehokas kehitystyö edellyttää lähtökohdakseen innovaatioiden ja tietämyksen vaihtoa onnistuneista koulutuskäytännöistä sekä keskinäistä arvosanojen ja kvalifikaatioiden tunnustamista ja joustavaa hyväksymistä. Opettajien, opiskelijoiden ja muiden koulutusta suunnittelevien tulee voida joustavasti liikkua niin fyysisesti kuin virtuaalisestikin, jolloin kommunikaatiossa käytetään moderneja televiestintävälineitä. Lisäksi on parannettava etäopetuksessa käytettävien järjestelmien yhteensopivuutta ja -toimivuutta, tämä taas edellyttää koulutusteknologian standardointia.

Kirjoittajan esittely

Irene Hein, Helsingin yliopisto
KK, Helsingin yliopisto
Viittaaminen
Hein, I., & Nieminen, J. (1994). Etäopetusta mantereen kattavassa verkostossa. Aikuiskasvatus, 14(4), 273–276. https://doi.org/10.33336/aik.96971