Pedagoginen rakkaus ja ihmisen idea aikuiskasvatuksen haasteina - Skinnari, Simo (Aikuiskasvatus, 2004)
”Ihmisen idea on hukassa... Transmoderni ihminen tahtoo kokea elämän tarkoitukselliseksi, hän tahtoo elää kokonaisvaltaista elämää”, kirjoittaa Simo Skinnari filosofisessa esseetutkielmassaan. Hän etsii vaihtoehtoa uusliberalistiselle pedagogiikalle ja nostaa ihmisen ”idean” aikuiskasvatuksen keskiöön. Hän käsittelee vaihtoehtoisen pedagogiikan merkitystä tutkimukselle ja aikuiskasvatuksellisille käytännöille. Vastauksensa hän on koonnut puheenvuoron loppuun kolmeksi teesiksi.