Tarinallisuus taipuu tiedetekstiinkin: Mikko T. Virtanen, Pirjo Hiidenmaa & Jyrki Nummi (toim.) (2020). Kertomuksen keinoin. Tarinallisuus mediassa ja tietokirjallisuudessa. Gaudeamus. 362 sivua. - Antila, Heli (Aikuiskasvatus, 2020)
Tarinan voimaa hyödynnetään kaunokirjallisuudessa, mediateksteissä, mainonnassa ja jopa tietokirjallisuudessa. Esimerkistä käyvät narratiiviset tietokirjat, joissa kokonaisuuden läpi kulkee selkeä juoni. Tarinaa hyödynnetään kertovan ja ei-kertovan tekstin vuorotteluna, tai sillä voidaan havainnollistaa historiallista tarkastelua.