Hermeneutikko pureutuu oppimisen kulttuurimuutokseen: Ziehe, T. (1991). Uusi nuoriso. Epätavanomaisen oppimisen puolustus. Suomentaneet Raija Sironen & Jussi Tuormaa. Tampere: Vastapaino. - Koskela, Teija (Aikuiskasvatus, 2020)
Saksalainen kasvatustieteilijä Thomas Ziehe ohjaa Uusi nuoriso -teoksessaan lukijan uusille poluille, jotka rikkovat tieteen ja traditioiden sovinnaisuuksia.