IR Game -tiedonhakupelistä oppimisympäristön osana: Tiedonhaun peruskurssin opiskelijoiden kokemuksia - Halttunen, Kai (Aikuiskasvatus, 2000)
Operationaalisissa tiedonhakujärjestelmissä, kuten tietokannoissa ja www-hakupalveluissa, hakijan on mahdotonta arvioida luotettavasti, kuinka hyvin hän on omassa hakutehtävässään onnistunut. Järjestelmillä, jotka antavat palautetta haun onnistumisesta, voidaan avata tiedonhakujärjestelmien toimintaperiaatteita ja osoittaa konkreettisesti, miten erilaisten tiedonhaun ilmiöiden huomioonottaminen vaikuttaa tiedonhaun onnistumiseen.