Luonnolliset lajit ja essentialismi - Peuhu, Ari (Ajatus, 2020)
Argumentoin, että kripkeläinen essentialistinen teoria luonnollisista lajeista ei tarjoa niille pätevää metafysiikkaa. Sen lajiyksilöinti olettaa osoitettavan (begs the question) sulkemalla pois muut tekijät kuin mikrofysikaaliset tai rakenteelliset, jopa fysikokemiallisten lajien tapauksessa. Esitän yleistetyn Kaksoismaa-argumentin ja ehdotan, että lewislainen vastinyksilöteoria sovellettuna luonnollisiin lajeihin selittää muiden yksilöintikriteerien empiirisen mahdollisuuden. Kaiken kaikkiaan tämä viittaa siihen, että luonnollisilla lajeilla ei ole kiinnostavaa metafyysistä asemaa. ”The pools and rivers wash so clean The trees and clouds and air, The like on earth was never seen, And oh that I were there.” E. Housman