Osallistuvan filosofian perinne Suomessa - Niiniluoto, Ilkka (Ajatus, 2024)
Artikkeli tarkastelee esimerkein ja laajoin vedoin Suomessa jo melkein kahden vuosisadan mittaista yhä elävää osallistuvan filosofian perinnettä J. V. Snellmanista nykypäivään. Tämä traditio näyttää, että on tarpeetonta tehdä jyrkkää eroa systemaattisen ja edifioivan filosofian välillä Richard Rortyn tapaan, sillä akateeminen ja osallistuva filosofia voivat olla samojen henkilöiden aktiviteetteja ja siten parhaimmillaan jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään.