Arkiohjaus ammatillisen koulutuksen arjessa

Kirjoittajat

  • Sissi Huhtala Stadin ammattiopisto

Avainsanat:

toisen asteen ammatillinen koulutus, ESR-hanke, keskeyttäminen, arkiohjaus, opiskelijatarinat

Abstrakti

ESR-rahoitteisessa Armi – arkiohjauksen malli – hankkeessa oli tavoitteena ammatillisen toisen asteen koulutuksen keskeyttämisten vähentäminen. Hankkeen aikana (vuosina 2010–2013) syntyi arkiohjauksen malli, joka sisältää käytäntöjä ja toiminnallisia menetelmiä opiskelijoiden tueksi ja viihtyvyyden lisäämiseksi. Näitä menetelmiä ovat elämänhallintakurssit, työparimalli, järjestöpäivät, tehtäväverstas, työnhakuohjaus, välkkäklubi ja armikahvila.

Kuvaan artikkelissani arkiohjausta ja sen menetelmiä, sekä niiden yhteyttä keskeyttämisen vähentämiseen. Hankkeen toiminnankuvauksen liitän kolmeen opiskelijatarinaan. Tarinoissa opiskelijat kertovat omasta opiskelumotivaatiostaan ja opintojensa pulmakohdista. Nämä opiskelijat eivät ole olleet hankkeen kohderyhmää, joten heidän ajatuksensa toimivat peilinä hankkeessa syntyneille toimintatavoille ja niiden merkittävyydelle opintojen sujumisen tukemisessa.

Osasto
Tiedeartikkelit

Julkaistu

2015-10-01

Viittaaminen

Huhtala, S. (2015). Arkiohjaus ammatillisen koulutuksen arjessa. Ammattikasvatuksen aikakauskirja, 17(3), 57–66. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/akakk/article/view/90088