Istutuspäällikkö Gaddin julkiset matkaraportit 1763–1765 - Kyläkoski, Kaisa (AURAICA. Scripta a Societate Porthan edita, 2022)
Artikkelissa tarkastellaan Inrikes Tidningarissa julkaistuja raportteja Pehr Adrian Gaddin (1727–1797) matkoista Suomessa vuosina 1763–1765. Tekstit sekä rikastavat käsitystä Gaddin toiminnasta istutuspäällikkönä että antavat esimerkin mahdollisesta julkisuuden käytöstä vapaudenajan lopun Ruotsissa.