H. G. Porthan ja mitalitaide - Talvio, Tuukka (AURAICA. Scripta a Societate Porthan edita, 2024)
Henrik Gabriel Porthan (1739–1804) ehti muiden töidensä ohella toimia Turun akatemian raha- ja mitalikokoelman ensimmäisenä varsinaisena hoitajana. Tässä esseessä käsitellään hänen suhdettaan mitaleihin ja hänen rooliaan niiden suunnittelussa Turussa 1700- ja 1800-lukujen vaihteessa.