Gottlundin varhaiset päiväkirjat - Rantala, Heli (AURAICA. Scripta a Societate Porthan edita, 2015)
Lars Lundinin omakustanteena julkaisseet Carl Axel Gottlundin (1796–1875) päiväkirjat vuosilta 1808–1817 tarjoavat tutkijoille tai muille aikakaudesta kiinnostuneille arki- ja seuraelämän kuvauksia. Lisäksi päiväkirjamerkinnöistä löytyy viittauksia opiskelijaelämään, Gottlundin lukuharrastuksiin ja uusiin tuttavuuksiin, kuten Upsalan fosforisteihin.