Kuvia metsäkansan luontosuhteista - Tervonen, Ate (AVAIN - Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti, 2021)
Olin jo vuosia kerännyt satunnaisesti metsistä löytämiäni roskia. Syyskuussa 2019 aloin kantaa päivittäisillä retkillä mukanani pusseja ja kerätä roskia järjestelmällisesti. Pussit täyttyivät nopeasti tupakantumpeista, käärepapereista, juomatölkeistä, shampoopulloista, miesten boksereista sekä kaikesta muusta ilmeisestä ja yllättävästä.