Kirjallisuus trauman, vaikeiden muistojen ja hankalan historian käsittelijänä - Määttä, Hanna-Leena (AVAIN - Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti, 2024)
Riitta Jytilä 2022: Traumaattinen muisti nykyproosassa. SKS: Helsinki, 224 s.