Tuore ja monisärmäinen runoilijakuva Saima Harmajasta: Ritva Ylönen: Saima Harmaja. Sydänten runoilija 1913–1937 - Kainulainen, Siru (AVAIN - Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti, 2019)
Ritva Ylönen 2019: Saima Harmaja. Sydänten runoilija 1913–1937. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura. 298 s.