Etälukutaitoa - Kuortti, Joel; Anna-Leena, Anna-Leena (AVAIN - Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti, 2020)
Avaimen vuoden 2020 toinen numero on hyvin monipuolinen. Tutkimusartikkeleiden lisäksi mukana on kirjava joukko erilaisia kirjallisuuden alan kirjoituksia. Vuoden 2020 kirjavan kevään aikana olemme oppineet, tai uudelleen oppineet, etälukutaitoja – niin ajallisesti, paikallisesti kuin analyyttisesti. Uuskriittinen tai muukaan lähiluku ei ole haihtunut mihinkään, mutta etänä toimiminen – oli se sitten kirjoittajan, lukijan, kriitikon, tutkijan, opiskelijan, kustantajan, b/vloggaajan tai muun kirjallisuusinstituutioon osallistuvan toimijan roolissa – on vaatinut monen, aiemmin vähemmän läsnä olleen toimintatavan omaksumista.