Vad är ett hem? - Lahdenperä, Hanna (AVAIN - Kirjallisuudentutkimuksen aikakauslehti, 2024)
Sara Pärsson 2023: Ta sig hem. Skönlitterära skildringar av kvinnan och hemmet från tidigt 1900-tal. Göteborg & Stockholm: Makadam förlag, 296 s. Öppen tillgång: https://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:su:diva-208647.