Välimeren siirtolaisuus ja kirkot - Siirto, Ulla Katriina (Diakonian tutkimus, 2020)
Välimeren ylittää henkensä kaupalla monia erilaisin pakottavin syin kotoaan lähteneitä. Suurin osa heistä jää jumiin Välimeren maihin, koska EU-maat eivät ole päässeet sopimukseen vastuunjaosta. Monet heistöä elävät ahtaissa ja puutteellisissa olosuhteissa. Kirkot auttavat ihmisiä muiden kansalaisjärjestöjen kanssa. Tarvittaisiin kuitenkin yhteisiä poliittisia ratkaisuja EU:n tasolla tilanteen parantamiseksi.