Konsensushakuisuudesta reformiin: kirkko- ja seurakuntien maasta poistamisia vastustavien protestien tavoitteet - Ahonen, Talvikki (Diakonian tutkimus, 2022)
Artikkeli tarkastelee kirkko- ja seurakuntien maasta poistamisten protesteja Leila Hadj Abdoun ja Sieglinde Rosenbergerin (2019) teoretisoimaa muutospyrkimysten typologiaa mukaillen. Tutkimuksen aineisto koostuu vuosina 2007–2021 julkaistuista sanomalehtiartikkeleista, jotka käsittelevät kirkkojen ja seurakuntien maasta poistamisia haastavaa työtä. Tulosten mukaan kirkko- ja seurakuntien työssä on sekä reformatiivisen että konsensushakuisen protestin piirteitä, joskin työn konsensushakuisuus korostuu erityisesti.