Henkilökohtaisen terveyden seuranta ja liityntästandardit. Kartoitus tilanteesta vuoden 2010 alussa - Junnila, Sakari; Värri, Alpo (Finnish Journal of eHealth and eWelfare, 2010)
Henkilökohtaisen terveyden seuranta kasvattaa nopeasti suosiotaan. Laitteiden yhteentoimivuus on merkittävässä roolissa henkilökohtaisen terveyden seurannassa. Laiteliitynnät muodostavat perustan yhteentoimivuudelle. Standardoidut laiteliitynnät pyrkivät vähintään syntaktiseen yhteentoimivuuteen. Tässä artikkelissa selvitetään henkilökohtaisen terveyden seurantaan liittyviä laiteliityntästandardeja ja niiden käyttöä edistäviä organisaatioita. ISO/IEEE 11073 on merkittävin terveystekniikan laiteliityntästandardi joka on saanut taakseen kolmen merkittävän yleiskäyttöisen liityntästandardin, Bluetooth, USB, ja Zigbee, tuen. Sen merkittävin haastaja on IP‐tekniikan yleistyminen ja IP:n päälle kehitetyt yhteentoimivuusstandardit. Artikkelissa käydään lisäksi läpi standardeja kehittäviä organisaatioita ja pohditaan laiteliitynnän standardoinnin kehityssuuntia.