Tietoa julkaisusta

 

Focus Localis on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä tiedejulkaisu, jota Focus Localis ry on julkaissut vuodesta 1972 lähtien. Focus Localiksessa julkaistaan:
  • tieteellisiä artikkeleita eri tieteenaloilta, jotka käsittelevät kuntien, alue- ja paikallishallinnon sekä paikallisuuden tutkimusta, ja joilla on yhteiskunnallista merkitystä alue- ja paikallishallinnon kannalta
  • katsauksia ja akateemisia puheenvuoroja
  • kirja-arvioita
  • lektion.

Focus Localis on vertaisarvioitu tiedejulkaisu, joka on luokiteltu julkaisufoorumin tasoluokituksessa tasolle 1. Julkaisukielet ovat suomi ja ruotsi.

Focus Localis on sitoutunut avoimen tieteen periaatteisiin. Tiedejulkaisu on avoimesti saatavilla, vuosikerrasta 2020 alkaen sähköisenä open access -julkaisuna Journal.fi -palvelussa. Aiempien vuosikertojen 2002-2019 tekstien sähköisiä versioita voi pyytää toimitussihteeriltä: toimitussihteeri@focuslocalis.fi.

Tekijänoikeudet julkaistavaksi hyväksyttyyn tekstiin siirtyvät kansainvälisen tekijänoikeuskäytännön mukaisesti Focus Localis -lehdelle.

Käsikirjoitus julkaistaan sähköisessä muodossa Journal.fi-alustalla. Koko sisältö on heti julkaisemisen jälkeen kokonaan avointa. Julkaistuja artikkeleita ja muita tekstejä voi vapaasti käyttää opetuksessa ja muihin ei-kaupallisiin tarkoituksiin siten, että lähteenä mainitaan tekijä, tekstin otsikko ja lehden numero, eikä sisältöä muuteta millään tavalla (CC BY-NC-ND -lisenssi).

Focus Localiksessa julkaistavista teksteistä voi rinnakkaistallentaa julkaisuarkistoihin sekä post-print -version (lopullinen versio ennen taittoa) että taitetun kustantajan version (Journal.fi:ssä julkaistava pdf) ilman erillistä lupaa toimitukselta.

Focus Localis –tiedejulkaisulla on käytössään Tieteellisten seurain valtuuskunnan vertaisarviointitunnus (www.tsv.fi/tunnus). Tunnus voidaan merkitä niihin artikkeleihin, jotka on arvioinut vähintään kaksi toimituskuntaan kuulumatonta asiantuntijaa. 

Focus Localis ry:n jäsenet saavat tiedejulkaisun jäsenetuna sisältyen jäsenmaksuun. Focus Localista voi tilata painettuna hintaan 50 euroa/vuosikerta tai irtokappaleena 15 euroa/kappale.

Focus Localis on ilmestynyt vuoteen 2017 asti nimellä Kunnallistieteellinen aikakauskirja.