Tietoa julkaisusta

 

Focus Localis on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä tiedejulkaisu, jota Focus Localis ry on julkaissut vuodesta 1972 lähtien. Focus Localiksessa julkaistaan:
  • tieteellisiä artikkeleita eri tieteenaloilta, jotka käsittelevät kuntien, alue- ja paikallishallinnon sekä paikallisuuden tutkimusta, ja joilla on yhteiskunnallista merkitystä alue- ja paikallishallinnon kannalta
  • katsauksia ja akateemisia puheenvuoroja
  • kirja-arvioita
  • lektioita.

Focus Localis on vertaisarvioitu tiedejulkaisu, joka on luokiteltu julkaisufoorumin tasoluokituksessa tasolle 1. Julkaisukielet ovat suomi ja ruotsi.

Focus Localis on sitoutunut avoimen tieteen periaatteisiin. Tiedejulkaisu on avoimesti saatavilla, vuosikerrasta 2020 alkaen sähköisenä open access -julkaisuna journal.fi -palvelussa.

 

Uusin numero

Vol 52 Nro 2 (2024): Focus Localis 2 - 2024
					Näytä Vol 52 Nro 2 (2024): Focus Localis 2 - 2024

Tiedejulkaisu sisältää neljä vertaisarvioitua artikkelia, joissa tarkastellaan ylikunnallista liikunnan olosuhdehanketta, häiriötilanteiden johtamisvastuita, perusopetuksen rehtoreiden tulkintaa kouluyhteisöjen edellytyksistä tukea lasten ja nuorten osallistumista sekä kunnanjohtajan lakisääteisen johtajasopimuksen luonnetta ja sisältöä. Artikkeleiden lisäksi tiedejulkaisu sisältää julkisoikeuden professori Tomi Voutilaisen hyvinvointialueiden hallintosääntöjä tarkastelevan Fokuksessa-kirjoituksen, Tarja Saarelaisen ja Jarmo Vakkurin kuntien ja hyvinvointialueiden tarkastuslautakuntien yhteistyötä käsittelevän katsauksen, kunnallisoikeuden emeritusprofessori Aimo Ryynäsen norminpurua käsittelevän asiantuntijapuheenvuoron, FT Sami Sarvilinnan lektion sekä vastaväittäjien emeritusprofessori Juha Karhun ja emeritusprofessori Heikki Kullan lausunnon.

Julkaistu: 2024-05-03
Näytä kaikki numerot