Historian käyttö - Lahtinen, Anu (Historiallinen Aikakauskirja, 2021)
Historiallinen Aikakauskirja 4/2021 käsittelee historian poliittista käyttöä. Kuten artikkeleista ilmenee, historiasta haetaan vahvistusta vaikka mille nykypäivän hankkeille. Joskus tukena on historian tutkimus, joskus historiaan sijoitetut toiveet ja uskomukset.