Kulttuurisen muistin kaanonin rakentumisen jäljillä : Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas (2017) ja menneisyyspoliittinen puhe - Aaltonen, Iisa (Historiallinen Aikakauskirja, 2021)
Tässä katsauksessa käsittelen Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan (2017) synnyttämää menneisyyspoliittista puhetta ja sen suhdetta kulttuurisen muistin kaanoniin. Elokuvasta käydyn keskustelun kautta välittyy näkemyksiä Tuntemattoman sotilaan asemasta ja kulttuurisen muistin luonteesta sekä esimerkiksi siitä, miten kulttuurista muistia ylläpidetään ja kuka saa olla tässä prosessissa mukana.