Diktaattori valkopesussa - Tervamäki, Tapio (Historiallinen Aikakauskirja, 2021)
Turvallisuuspolitiikan historian tutkija Pekka Visuri ja kirkkohistorioitsija Eino Murtorinne ovat lyöttäytyneet yhteen paneutuakseen paljon tutkittuun Suomen historian jaksoon. Onko aiheesta enää mitään oleellisesti uutta sanottavaa? Pekka Visuri vastaa myönteisesti. Hänen mielestään tarvitaan ”uutta perustutkimusta, tuoreita kysymyksenasetteluja ja analyyseja”. Hän myös peräänkuuluttaa viime sodista ”tasapainoisempaa” kuvaa ilman ”ideologisia rasitteita”. (s. 7, 12, 13) Kaiken kaikkiaan tavoitteena näyttää olleen perinpohjainen revisio.