Tiivis katsaus eletyn uskonnon ja sukupuolen arkisiin risteymiin - Räisänen-Schröder, Päivi (Historiallinen Aikakauskirja, 2021)
Eletyn uskonnon tutkimus elää voimakasta kukoistusta humanistis-yhteiskuntatieteellisessä tutkimuksessa. Suomessa keskusteluun ovat osallistuneet sekä teologian ja uskonnon tutkijat (tuoreimpana mainittakoon Elina Vuolan toimittama Eletty uskonto) että historioitsijat. Jälkimmäiseen joukkoon kuuluu Sari Katajala-Peltomaan ja Raisa Maria Toivon uusi teos, joka nivoutuu Tampereella toimivan Suomen Akatemian Kokemuksen historian huippuyksikön työhön.