Kirkassilmä, punaposki : Pieni kirja kauneudenhoidon historiasta - Niiranen, Anna (Historiallinen Aikakauskirja, 2021)
Marjut Hjelt on suomalainen tietokirjailija ja toimittaja, joka on julkaissut kirjallisuutta muun muassa loitsuista ja taioista suomalaisessa kansanperinteessä. Hjeltin uusin teos Yliluonnollisen kaunis: Taikoja, yrttejä ja vanhaa viisautta esittelee kauneuden ja ulkonäön hoitoon liittyviä uskomuksia, taikoja, tapoja, välineistöä ja ”vanhaa viisautta”. Keväällä 2021 ilmestyneen tietokirjan on kustantanut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, ja se on ilmestynyt kustantamon monipuolisessa Kirjokansi-sarjassa.