Kun Suomi kiinnosti Lontoota - Kortti, Jukka (Historiallinen Aikakauskirja, 2021)
Yksi kylmän sodan ajan informaatiovaikuttamisen ja propagandan erityispiirre pohjoismaisessa kontekstissa oli brittiläisen julkisen palvelun yhtiö BBC:n suomenkielisten lähetysten jatkuminen aina vuoteen 1997 saakka. BBC aloitti lyhytaaltolähetykset toisen maailmansodan aikana kaikissa Pohjoismaissa niiden omilla kielillä heti vuonna 1940, pari vuotta BBC:n vieraskielisten lähetysten aloittamisesta, ja lähetyksiä jatkettiin ensimmäisen kylmän sodan aikana aina vuoteen 1957. Paitsi siis Suomessa, jossa ne jatkuivat vielä neljäkymmentä vuotta.