Kansallinen hoitotieteellinen konferenssi onnistuneena verkkokonferenssina – osallistujien arvioita toteutuksesta

Kirjoittajat

  • Pauliina Hackman
  • Ari Haaranen
  • Pirjo Partanen
  • Tarja Välimäki

Abstrakti

Kehittämisartikkelin tarkoituksena oli kuvata ensimmäiseen kansalliseen hoitotieteellisen verkkokonferenssiin osallistuneiden arvioita konferenssin toteutuksesta. Tavoitteena oli tuottaa tietoa tuleville järjestäjille verkkokonferenssien järjestämisestä ja siinä huomioitavista tekijöistä. Globaalin COVID 19- pandemian vuoksi HTTS ry:n 16. kansallinen hoitotieteellinen konferenssi järjestettiin verkkokonferenssina 30.9.-1.10.2020. Konferenssin teemana oli ”Perustutkimuksesta innovaatioihin hoitotieteessä”.  

Tutkimus toteutettiin poikkileikkaustutkimuksena, jonka aineisto muodostui verkkokonferenssin aikana (N=181) ja sen jälkeen kerätyistä palautteista (N=198). Aineisto analysoitiin manuaalisesti laskemalla Likert-asteikollisten väittämien vastausten frekvenssit, keskiarvot ja prosenttiosuudet. Avoin palaute analysoitiin teemoittelulla.  

Palautekyselyn perusteella yleisvaikutelma konferenssista oli hyvä. Palautekyselyn vastaajat olivat tyytyväisimpiä konferenssin tiedottamiseen ja tieteelliseen sisältöön. Vastaajien palautteista oli kuitenkin havaittavissa, että verkostoitumismahdollisuudet ja vapaamuotoinen keskustelu jäivät verkkokonferenssissa vähäisiksi. Vastaajat arvioivat verkkokonferenssin kokonaisarvosanaksi 7,83 asteikolla 1-10. 

Verkkokonferenssista saadun palautteen perusteella verkkokonferenssi oli onnistunut, etenkin tieteellinen sisältö vastasi osallistujien odotuksia. Verkkokonferenssin suunnitteleminen haastaa järjestäjät miettimään konferenssin toteutusta uudella tavalla. Palautteen perusteella verkkokonferenssi on vaihtoehto perinteiselle konferenssille. 

Osasto
Artikkelit

Julkaistu

2022-09-01