Svenska och finska flyktingar i Polen-Litauen i början av 1600-talet: Wojciech Krawczuk, King’s Faithful Servants. Refugees from Sweden and Finland in Poland-Lithuania in 1598–1655 - Kepsu, Kasper (Historisk Tidskrift för Finland, 2024)
-