Två avhandlingar om gustavianska tidens offentliga fester och politiska projekt: Sara Ekström, Att styra genom känslor. Regeringskonst i tre gustavianska projekt. Christopher Landstedt, Fester, platser och visuell kultur i Stockholm under den gustavianska epoken - Ilmakunnas, Johanna; Tandefelt, Henrika (Historisk Tidskrift för Finland, 2024)
-