Detaljrikt om Ålandsrörelsen och självstyrelsen 1917–1995: Dan Nordman, Kenneth Gustavsson, Ida Scherman & Tom Gullberg, Det åländska folkets historia. V:2 Ålandsrörelsen och självstyrelsen 1917–1995 - Stengråd, Malin (Historisk Tidskrift för Finland, 2024)
-