Tietoa julkaisusta

Idäntutkimus on ainoa Suomessa ilmestyvä Venäjän ja itäisen Euroopan kysymyksiä käsittelevä tieteellinen aikakausjulkaisu. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa tuhtina tietopakettina, jossa tutkijat ja muut alan asiantuntijat lähestyvät lehden teemaa tieteellisissä artikkeleissa, kolumneissa, esseissä ja kirja-arvosteluissa.

Lehteä julkaisee Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura ry (VIETS), kotisivut: https://vietseura.wordpress.com/

Idäntutkimuksen artikkelit julkaistaan Kopiosto-lisenssillä. Aineistoa saa tulostaa ja kopioida vapaasti henkilökohtaiseen käyttöön. Opetus- ja työkäyttöön saa tulostaa, jakaa ja kopioida sisältöä Kopioston kopiointiluvan ehtojen mukaisesti.

Lehden julkaisut ovat avoimesti saatavilla 6 kk viiveajan jälkeen. Saman 6 kk embargon jälkeen kirjoittaja saa julkaista lehden muotoilut sisältävän rinnakkaistallenteen alkuperäisen julkaisun lisenssillä. Rinnakkaistallenteessa tulee näkyä Idäntutkimuksen julkaisutiedot. Väitöskirjan osaksi tulevan artikkelin saa rinnakkaisjulkaista embargon aikana, jos se on välttämätöntä.

Jos tutkimuksen rahoittaja vaatii CC-lisenssin käyttöä (esim. Suomen Akatema), rinnakkaistallenteena voi julkaista viimeisen julkaistavaksi hyväksytyn version ilman lehden muotoiluja (ns. Author's Manuscript) lisenssillä CC BY 4.0. Myös tätä koskee 6 kk embargo, mutta jos rahoittaja vaatii heti avoimesti julkaistavaa versiota (esim. Horizon Europe), voidaan rinnakkaistallenteen 6 kk viiveajasta luopua. Muita CC-lisenssejä kuin CC BY 4.0 lehti ei tue.

Idäntutkimuksen rinnakkaistallentamisen periaatteet on kirjattu Sherpa/Romeo-tietokantaan.