VIETS Gradupalkinto

2023-02-17

Venäjän- ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura on päättänyt jälleen palkita kaksi alan opiskelijaa, joiden pro gradu -tutkielmien katsotaan käsittelevän ansiokkaalla tavalla Venäjän, itäisen Euroopan ja Euraasian tutkimukseen liittyviä aiheita.

Gradukilpailun voittaja saa 250 euron ja toiseksi tullut 100 euron stipendin. Palkintojen saajat kutsutaan myös lyhyesti esittelemään tutkimustaan sekä vastaanottamaan kunniakirjat keväällä 2023 järjestettävässä seminaarissa.

Palkittavaksi voi tulla Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen alaan kuuluva opinnäyte, joka on hyväksytty missä tahansa Suomen yliopistossa vuoden 2022 aikana. Päätöksen palkinnon saajasta tekee Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seuran nimeämä arviointiraati.

VIETS kutsuu alan parissa työskenteleviä laitoksia ja ohjaajia asettamaan ehdokkaita palkinnon saajaksi. Kilpailuun voi osallistua lähettämällä ehdotettava pro gradu ja sen tiivistelmä (sähköisenä) seuran hallitukselle osoitteeseen viets.gradupalkinto@gmail.com. Pyydämme lähettämään ehdotukset 28.2.2023 mennessä.

Palkinnon saaneilla on mahdollisuus tehdä gradunsa pohjalta tai sen aihepiiristä artikkeli Idäntutkimus-lehteen. Artikkelit referoidaan lehden normaalien käytäntöjen mukaisesti.

Toivomme runsasta osanottoa!

 

Pia Koivunen, puheenjohtaja

Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimuksen seura VIETS

 

https://vietseura.wordpress.com/