Teemanumero 4/2021: Informaatiotutkimus 40 vuotta

2020-11-26

Informaatiotutkimus-lehti täyttää vuonna 2021 pyöreitä vuosia, sillä lehden perustamisesta tulee kuluneeksi 40 vuotta (lehden nimi oli Kirjastotiede ja informatiikka vuoteen 1995 asti). 40 vuoden aikana lehti on vakiinnuttanut Suomessa paikkansa tieteenalan keskeisenä foorumina. Juhlavuoden kunniaksi lehti julkaisee teemanumeron  vuoden lopussa, numerona 4/2021. Siinä julkaistavaksi etsitään suomen-, ruotsin- tai englanninkielisiä artikkeleita, joiden aiheena voi olla esimerkiksi jokin seuraavista:

  • informaatiotutkimuksen kehittyminen Suomessa (myös vertailevat tutkimukset muihin maihin)
  • informaatiotutkimuksen nykytilanne ja tulevaisuuden näkymät Suomessa
  • informaatiotutkimuksen alan julkaisutoiminta
  • informaatiotutkimuksen koulutus 

Myös muut aiheet ovat tervetulleita, jos olet epävarma niin lehden päätoimittajalle kannattaa lähettää tiedustelu hyvissä ajoin (yhteystiedot alla). Tutkimusartikkelin suositeltu enimmäispituus on 5000 sanaa, mutta toimitukselle voi tarjota myös laajempia käsikirjoituksia. Käsikirjoitukset käyvät läpi anonyymin vertaisarvioinnin. Teemanumeroon voi tarjota myös katsausartikkeleita, haastatteluja, keskustelupuheenvuoroja ja kirja-arvioita.

Teemanumeroon tarjottavien tutkimusartikkeleiden käsikirjoitusten takaraja on 01.05.2021, muut sisältötyypit jotka eivät vaadi vertaisarviointia pyydetään 01.09.2021 mennessä. Käsikirjoitukset pyydetään lähettämään lehden OJS-järjestelmän kautta ja lisäämään saateviesti jossa maininta että käsikirjoitus kohdistuu teemanumeroon. Kysymykset ja yhteydenotot lehden päätoimittajalle Mikael Laakso (mikael.laakso@hanken.fi).