Jännitteistä vastavuoroisuutta: kansalaistalo miesten hyvinvointia edistämässä - Pihlman, Arvi (Janus Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön tutkimuksen aikakauslehti, 2016)
Artikkeli on etnografinen tapaustutkimus uudenlaisesta miestyön muodosta, miesten kansalaistalosta. Tavoitteena on kuvata kansalaistalon arkea ja tarkastella sen merkityksiä toimintaan osallistuville miehille. Kansalaistalo pyrkii edistämään miesten hyvinvointia painottamalla dialogia ja yhdessä tekemistä kaikenlaisten miesten välillä. Kaikille miehille tarkoitettu toiminta on tuonut yhteen erilaisia miehiä, maskuliinisuuden muotoja ja odotuksia. Toiminnan tekee siihen osallistuville miehille mielekkääksi ennen kaikkea se, että sen kautta muodostuu sosiaalisia suhteita. Toisiinsa tutustuvien miesten välillä liikkuvat erilaisiin arjen konteksteihin ulottuvat ajatukset ja resurssit. Samalla kansalaistalon turvalliseksi ja vapaaksi koetussa ilmapiirissä hälventyvät monet yhteiskunnassa vallitsevista vuorovaikutusta rajoittavista ja marginalisoivista rakenteista.