Selontekoja seksuaalisuudesta syöpään sairastumisen arjessa - Holmberg, Suvi (Janus Sosiaalipolitiikan ja sosiaalityön tutkimuksen aikakauslehti, 2017)
Artikkelissa tarkastellaan, mitä rinta- ja eturauhassyöpään sairastuneiden henkilöiden kirjoittamat tekstit kertovat seksuaalisuudesta syöpään sairastumisen jälkeen ja millaisia selontekoja he seksuaalisuudesta antavat. Keskiössä on sairausarki, jonka intiimiksi osa-alueeksi seksuaalisuus yhdistyy. Seksuaalisuus rakentuu arjessa subjektiivisten ja ruumiillisen kokemusten kautta, joihin kulttuurisesti ja sosiaalisesti jaetut merkitykset vahvasti vaikuttavat. Tällaisia merkityksiä ovat erityisesti normatiivisen heteroseksuaalisuuden sekä hegemonisen maskuliinisuuden ja feminiinisyyden kategoriat. Seksuaalisuudesta annetut selonteot jakautuvat horjuvan normatiivisen, torjuttavan ruumiin, julkisen, sekä parisuhdenkeskeisen seksuaalisuuden kokonaisuuksien kautta osaksi arjen käytäntöjä. Artikkelin perusteella voidaan todeta, että seksuaalisuus on sairausarjessa aktiivisesti läsnä ja normatiivisia määrittelyjä toistetaan ja ylitetään sairausarjessa monin tavoin, mikä tulisi huomioida myös ammatillisissa kohtaamisissa.