Koulukäsityö naiseksi kasvattamassa - Marjanen, Päivi (Kasvatus & Aika, 2014)
Kansan sivistämistyön yksi keskeinen tehtävä on ollut käden taitojen opettaminen koulukäsityön avulla. Suomalaisessa koulussa koulukäsityö on jaettu ennen 1970-lukua erillisiksi oppiaineiksi sukupuolen mukaan, mutta yhä edelleen oppiaineella on vahvasti sukupuoleen sitoutunut leima. Pohdin artikkelissani, millaista naiseutta koulukäsityön avulla on pyritty rakentamaan vuosien 18662003 välillä. Esitän koulukäsityössä tapahtuneet muutokset viitenä ajanjaksona.