Melkein sata vuotta poikien liikkumista. Elämäntapa ja fyysinen aktiivisuus neljän sukupolven lapsuudessa ja nuoruudessa - Salasuo, Mikko; Ojajärvi, Anni (Kasvatus & Aika, 2014)
Viimeisen sadan vuoden aikana suomalaisessa elämäntavassa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Tässä artikkelissa tarkastellaan muutosten vaikutuksia nuorten miesten fyysiseen aktiivisuuteen, liikkumiseen ja liikuntaa, neljän peräkkäisen perhesukupolven arjessa ja vapaa-ajalla. Haastatteluissa piirtyy kuva siitä, miten fyysinen aktiivisuus on muuttunut pakosta vapaaehtoiseksi valinnaksi. Artikkeli on sosiaalihistoriallinen puheenvuoro yhteiskunnalliseen aikalaiskeskusteluun, jossa nuorten heikko fyysinen kunto esiintyy jatkuvana kansanterveydellisenä huolenaiheena.