Voiton tavoittelusta nautinnollisiin lumilautailukokemuksiin: Urheilukulttuurin sosialisaatioympäristöjen muutokset modernista jälkimoderniin siirryttäessä - Ojala, Anna-Liisa; Itkonen, Hannu (Kasvatus & Aika, 2014)
Urheilun sosiaalistumisympäristöt muodostavat merkittävän kasvualustan suomalaisten nuorten elämässä. Tämä artikkeli paikantaa nuorisourheilun tavoitteita koskevien normien muutoksia kuljettaessa modernista ajasta jälkimoderniin. Tavoitimme lumilautailijoiden haastatteluiden avulla jälkimodernille ajalle sopivia urheilu-urien tavoitteita, jotka haastavat moninaisuudessaan modernin totisuuden ja sääntökeskeisyyden, ja jotka tarjoavat omaehtoisemman tulkinnan urheilu-uran onnistumisesta kuin modernit urheilukulttuurit.