Uusin numero

Vol 4 Nro 1 (2024)
					Näytä Vol 4 Nro 1 (2024)

Kasvun tuki -aikakauslehden seitsemäs numero on julkaistu 3.6.2024.

Tämänkertaisen lehden artikkeleissa ovat vahvasti läsnä psykososiaaliset menetelmät. Lehti sisältää kaksi menetelmäarviota, menetelmien adaptointia eli suunnitelmallista muokkausta käsittelevän tutkimusartikkelin sekä menetelmän taloudelliseen arviointiin liittyvän lektion.

Arvioitavana on Lapset pois eroriidoista -ryhmämenetelmä, joka on tarkoitettu pitkittyneistä eroriidoista kärsiville lapsiperheille. Lisäksi numerossa on ICDP – Kannustava vuorovaikutus -ohjelman arvion päivitys. Menetelmä on arvioitu aiemmin Kasvun tuessa 2016.

Menetelmien adaptointiin eli suunnitelmalliseen muokkaukseen paneudutaan yhdessä lehden kolmesta tutkimusartikkelissa. Adaptoinnin tarkoituksena on parantaa edellytyksiä menetelmän käyttöönottoon ja juurtumiseen. Artikkelissa kartoitetaan myös psykososiaalisten menetelmien arviointiin ja adaptointiin liittyvää sanastoa. Menetelmien arviointiin liittyy myös lehdessä julkaistava lektio, sillä sen aiheena on Vanhemmuustaito-ohjauksen taloudellinen arviointi lasten käytösongelmissa.

Monissa lehden artikkeleissa esille pääsee lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten näkökulma. Artikkeleissa käsitellään muun muassa ammattilaisten näkemyksiä kaksosten välisestä suhteesta sekä asiakkaiden valtautumisesta lastensuojelussa. Puheenvuoroja esitetään osavuorokautisen perhehoidon ja erityislasten vanhempien jaksamisen puolesta. Lisäksi lehdessä kerrotaan koulujen aistiystävällisyyden arviointiin kehitetystä sovelluksesta ja viestintäkokeilusta, jonka tarkoituksena oli vahvistaa yhteisvanhemmuutta.

 

Julkaistu: 2024-06-03

Pääkirjoitus

Tutkimusartikkeli

Puheenvuoro

Näytä kaikki numerot