Miten neuropsykiatrisesti oireilevia lapsia ja heidän perheitään voidaan tukea sosiaalityön keinoin? - Kaittila, Anniina; Kangas-Kalinen, Annamari; Alin, Minna; Kraav, Siiri-Liisi; Lehtinen, Karoliina; Leinonen, Leena; Vornanen, Riitta; Anis, Merja (Kasvun tuki -aikakauslehti, 2023)
Neuropsykiatrisesti oireilevien lasten ja heidän perheidensä tuen saannissa on huomattavia puutteita. Sosiaalityöllä on merkittävä rooli neurokirjon lasten ja heidän perheidensä tuessa. Suomessa sosiaalityön palveluissa tarvitaan tutkimusperustaista kehittämistä neuropsykiatrisesti oireilevien lasten ja heidän perheiden tukemiseksi. Neurokirjon lapsille ja heidän perheilleen on kansainvälisesti tarkasteltuna kehitetty useita sosiaalityön viitekehyksessä toteutettuja tutkimusperustaisia menetelmiä. Näiden mallien sovellettavuutta ja antia suomalaiseen sosiaalityöhön on tarpeen arvioida.