Narinajuustoa ja karviaishilloa

Moniaistiset muistot osana yhteistä ruokailutapahtumaa

Kirjoittajat

  • Heikki Uimonen Itä-Suomen yliopisto
  • Maija Kontukoski
  • Anu Hopia Turun yliopisto

Avainsanat:

ruokamuistot, kattaus, ruoanvalmistus, sukupolvikokemus, musiikki, äänimaisema, auditiiviset muistot

Abstrakti

Ruoan, kattauksen, sisustuksen ja illallisseuran ohella ruokailutapahtumaa muokkaavat ruokailijoiden kokemukset ja muistot. Ruoan nauttimiseen ja valmistukseen liittyvällä kulttuurihistoriallisella tutkimusaineistolla voidaan valottaa aistikokemuksia osana sukupolven ruoka- ja äänihistoriaa. Laadullisilla tutkimusmenetelmillä kerätyn tiedon soveltaminen mahdollistaa tila-, ääni- ja ruokasuunnittelun kokonaisvaltaisen yhdistämisen. Lopputuloksena on soveltavan tutkimuksen periaatteiden mukaisesti yhdessä tuotettu tieto, joka parhaassa tapauksessa palvelee kaikkia hankkeen toteutuksessa mukana olleita henkilöitä.

Osasto
Artikkelit

Julkaistu

2019-07-10

Viittaaminen

Uimonen, H., Kontukoski, M., & Hopia, A. (2019). Narinajuustoa ja karviaishilloa: Moniaistiset muistot osana yhteistä ruokailutapahtumaa. Kulttuurintutkimus, 35(3–4), 3–18. Noudettu osoitteesta https://journal.fi/kulttuurintutkimus/article/view/83637