Mimeettinen teoria ja runouden skandaali - Kervinen, Tuomas (Kulttuurintutkimus, 2019)
Vaikka René Girard on käsitellyt mimeettisessä teoriassaan ennen kaikkea romaani- ja näytelmäkirjallisuutta, myös lyriikan tutkimus voi hyötyä Girardin haluteorian näkökulmista. Runot laittavat lukijansa usein haluamaan, mutta myös pettävät odotuksia ja asettavat esteitä – toisin sanoen ne skandalisoivat lukijoita. Esimerkkinä runouden tavasta skandalisoida artikkelissa tulkitaan Eino Leinon runoa ”Hyvä on hiihtäjän hiihdellä”, joka ohjaa lukijoita mimeettisenä mallina romanttisindividualistiseen elämäntapaan.