Kaksosten tarina - Jahnn, Hans Henny (Kulttuurintutkimus, 2019)
Syntyi kaksi poikaa kaksosina. Peräperää he lähtivät äidin kohdusta. Ja osoittautui, että he olivat enemmän toistensa kaltaisia kuin samanmuotoiset olennot muuten. Kasvoivat siitä. Ja kun heitä katsoi uudelleen vuosikymmenen kuluttua, heidän samankaltaisuutensa oli entistä selvempää. Ja he muistuttivat toisiaan kuin kirkas vesi, jota ammennetaan kauhalla yhä uudelleen samasta lammesta.