Tietoa julkaisusta

Kulutustutkimus.Nyt on Kulutustutkimuksen seura ry:n julkaisema kulutustutkimukseen keskittyvä monitieteellinen lehti.

Lehden tarkoituksena on edistää kulutuksen, kuluttajakäyttäytymisen ja kotitalouden monitieteistä tutkimusta ja sen käyttöä sekä siihen perustuvaa keskustelua.

Lehdessä julkaistaan aikaisemmin julkaisemattomia, kulutustutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä ja teemoja käsitteleviä empiirisiä, teoreettisia ja metodologisia tieteellisiä artikkeleita. Julkaistavat kirjoitukset valitaan tieteellisin perustein ja ne läpikäyvät vertaisarviointimenettelyn.

Lehdelle on myönnetty Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan tunnus vertaisarvioidulle tiedejulkaisulle ja sen julkaisufoorumiluokitus on ”1”.

Lehden kansainvälinen kausijulkaisutunnus on ISSN 1797-1985 (verkkolehti), 1797-2345 (painettu).

Tämä on avoin lehti, mikä merkitsee sitä, että kaikki sisältö on käyttäjän tai hänen taustaorganisaationsa saatavilla vapaasti ja maksutta. Käyttäjät saavat lukea, ladata, kopioida, jakaa, tulostaa, hakea tai linkittää artikkelien kokotekstejä tai käyttää niitä mihin tahansa lailliseen käyttötarkoitukseen ilman kustantajan tai tekijän lupaa. Tämä noudattaa BOAI:n avoimen julkaisemisen määritelmää.

Kirjoittajamaksuja ei peritä.

Rinnakkaistallentaminen sallitaan.

Teoksen tekijänoikeus pysyy tekijällä. Kustantajalla on oikeus käyttää teosta Creative Commons CC-BY-NC-ND -lisenssin ehtojen [https://creativecommons.fi/lisenssit/] mukaisesti ja tekijä hyväksyy sen, että teos lisensoidaan yleisölle näiden ehtojen mukaisesti. Ehdot antavat kenen tahansa ilman korvausta kopioida teosta ja levittää sitä edelleen missä tahansa välineessä ja muodossa muuttamattomana edellyttäen että teoksen julkaisemisen yhteydessä ilmoitetaan tekijän tai tekijöiden nimi ja noudatetaan muita lisenssin ehtoja.

Vanhat numerot (vuodesta 2019 alkaen) löytyvät arkistosta.