"Matti Matalaisen" julkea ehdotus ja vähän muutakin - Pietilä, Veikko (Media & viestintä, 2006)
Suomen kieltä monilla uudissanoilla rikastuttanut Wolmar Schildt-Kilpinen ujutteli 1840-luvulla kieleemme termejä yleisö ja julkiso. Niistä yleisö vakiintui käyttöön, julkiso sen sijaan ei. Artikkelissa pohditaan, mistä tämä johtuu. Ensi sijassa artikkelissa kuitenkin perustellaan eri tahoille suuntautuvien interventioiden pohjalta julkison käyttökelpoisuutta julkisuudessa keskusteleviin ja toimiviin viittaavana käsitteenä sekä oikaistaan eräitä yksipuolisia näkemyksiä tästä käsitteestä ja siihen nojautuvasta ajattelusta.