Avoimen julkaisemisen periaatteet

Mikael on kaupallista hyötyä tavoittelematon tieteellinen open access -julkaisu. Julkaiseminen on kirjoittajille maksutonta. Kirjoittajille ei myöskään makseta korvausta tai tekijänpalkkiota.

Mikaelin aineistoja koskee avoimen julkaisemisen lisenssi tiedelehdille, eli CC-BY-NC (Nimeä-Ei-kaupallinen). Kirjoittajilla on oikeus rinnakkaistallentaa artikkelinsa tai julkaista se myöhemmin uudelleen jonkin muun avoimen julkaisukanavan kautta, kunhan alkuperäinen julkaisukanava mainitaan asianmukaisesti. Kuka tahansa voi myös vapaasti kopioida, levittää ja esitellä Mikaelissa julkaistuja artikkeleita, kunhan kyseessä ei ole kaupallinen toiminta ja artikkelin alkuperäinen tekijä ja julkaisukanava mainitaan asianmukaisesti.

Metadataa koskee journal.fi-palvelussa lisenssi CC0. Lisätietoa avoimen julkaisemisen lisensseistä: http://creativecommons.fi/lisenssit/

Jokaisesta julkaistavasta artikkelista solmitaan kustantajan eli Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton ja tekijän tai tekijöiden kanssa julkaisusopimus.

Mikael on vuonna 2021 perustetun, avointa julkaisemista edistävän Council of Editors of Translation and Interpreting Studies for Open Science -verkoston perustajajäsen.

Logo of Council of Editors of Translation and Interpreting Studies for Open Science